8 tipp, ha egyedül érzed magad karácsonykor - Somogyi Erika

8 tipp, ha egyedül érzed magad karácsonykor


A karácsony a szeretet ünnepe. Azok körében lehetünk, akiket szeretünk, olyan tevékenységeket választhatunk, amelyek számunkra kedvesek, és végre időt szakíthatunk arra is, hogy az elmúlt év fáradalmait kipihenhetjük. Minden tökéletes, a tervezett ütemben zajlik. Elvileg. Na, jó, nem mindig. Mert mi van akkor, ha nem az áll mellettünk, akivel legszívesebben lennénk? És mi van akkor, ha a szerettünk kórházban van, vagy messze tőlünk, vagy éppen a mennyei karácsonyfát díszíti fel? Sokan el sem tudják ezt képzelni, hiszen a maguk alkotta kis világba ilyen kis apróságok bele sem férnek. Miközben tudjuk, igen, te is, kedves olvasó, hogy bizony a helyzet – még ha karácsony van – akkor sem ilyen rózsás.

Ez a blogbejegyzés most szóljon azoknak, akik valamiért ezt az ünnepet, az elkövetkezendő napokat egyedül, vagy annak érzésével töltik. Jöjjön számukra 8 tipp, hogy mit tegyenek!

  1. Az első, és legfontosabb, hogy nem vagy egyedül! Hiába érzed most ezt, hiába nincs, akihez szólj, mégsem a magányról kell, hogy szóljon most minden. Hiszen ott vagy te magadnak! Most van időd arra, hogy önmagadban is békét, érzéseket, meghitt hangulatot teremts!
  2. Mondd, mikor olvastál utoljára egy jó könyvet? Vagy mikor néztél a tévében olyan filmet, amilyet te szerettél volna? Mikor tettél utoljára bármit, ami számodra kedves, és ami a lelki egyensúlyod megteremtését célozta volna meg? Milyen tevékenységet halogattál eddig? Na, ezeket most érdemes megtenni.
  3. Nincs ajándékod? Nem kaptál attól, akitől szerettél volna? Készíts magadnak! Főzz vagy süss finom vacsorát magadnak, vagy forralt bort, édességet! És igen, díszítsd fel a fádat is! Hiszen neked is jár az ünneplés!
  4. Írj levelet! Írj annak, akire most gondolsz, aki nem lehet veled, aki fontos neked! Sőt, akár még email formájában át is küldheted neki, vagy éppen írhatsz rá a közösségi oldalon. Hiszen a karácsony kiváló alkalom arra, hogy tisztázd magadban az érzéseidet, és még el is mondd!
  5. Emlékezz azokra, akik most már nem lehetnek veled! Gyújts gyertyát, illatokat varázsolj a lakásba!
  6. Gondold végig, hogy mit történt, mi alakította ki ezt a helyzetet! Összegezd az elmúlt évedet, az örömöket és nehézségeket! Készíthetsz akár fotómontázst is mindezekről, de még videón is megszerkesztheted és megtekintheted!
  7. Mozdulj ki otthonról! Menj sétálni, vagy moziba, vagy étterembe, vagy éppen a gyönyörűen feldíszített utcán csodáld meg a fényeket! Vagy utazz el!
  8. Fogalmazd meg, hogy mit szeretnél, min kéne változtatni, hogy a következő évben sikeres legyél! Készíts tervet, célokkal és lépésekkel! Készülj fel arra, hogy az új év a te éved lesz! Változtass azért, hogy a következő karácsonyod más legyen, mint a mostani!

A karácsony nem kötelező ünnep, nem az elvárásokról, a megfelelésekről, az ajándékokról kell, hogy szóljon, hiszen a mindennapokban ugyanúgy érezni és értékelni illik önmagunkat és másokat, ahogy ezekben a napokban is. Nem a pompa, a terített asztal és a csodafények hozzák el számunkra az élményt, hanem az, amit belül, a szívünkben élünk meg.  Hogy most jó, ahol és ahogy vagyunk. És a holnap egy újabb lehetőség lesz majd a számodra, hogy újult erővel, soha el nem múló lendülettel és szeretettel elindulj azon az úton, ami a tiéd.

Kedves olvasó! Legyen nagyon kellemes karácsonyod! Olyan, amilyet te szeretnél!

Szerző: Somogyi Erika HR tanácsadó

Fontos információk:

  1. Jelen blogbejegyzés nem nélkülözi a szakirodalom alapos ismeretét.
  2. A blogban megjelenő tartalmak és bejegyzések szerzői jogvédelem alatt állnak, azok Somogyi Erika tulajdonát képezik. Felhasználásuk engedélyköteles, másolásuk és reprodukálásuk tilos.
2018-12-23 | Blog

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.