Anya-frász nélkül - Somogyi Erika

Anya-frász nélkül


Egy kisbaba érkezése a családban mindig hatalmas élmény és öröm. A lakást babaillat árasztja el, a kis gyermekkel való törődés és foglalkozás a család minden tagját megmozgatja. Együtt örülnek az első fogacskáknak, az első lépéseknek és szavaknak, olykor lázat csillapítanak, vagy éppen letörlik a könnyeket a pici arcáról, máskor hintáznak és bújócskáznak; igyekeznek a boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyermekkort megteremteni. Ám a totyogóból tipegő lesz, aztán szaladó gyermek, aki már a vele egykorúakkal játszik, és bizony az anyuka elkezd gondolkodni azon, hogy jöjjön-e az a bölcsi, vagy éppen az ovi, hiszen a munkába állás ideje közeleg. Ettől a helyzettől éppúgy fél, mint korábban a babavárásnál, ám legtöbb esetben már várja az első munkanapot, hiszen a pelus és a gügyögés világa egy idő után már nem vonzó számára; többre vágyik és fontos, hogy végre felnőtt emberekkel tudjon kommunikálni.
Nézzük meg, hogy mit tehet az anya, aki a munka világába lép vissza!
Kezdjük korábban az időben, hiszen az előző munkahely és munkakör meghatározhatja a visszatérést! Amikor még nincs baba, akkor érdemes a következő kérdésekre figyelni: Vajon hogyan viszonyulnak a cégnél az anyákhoz? S vajon az a munkakör, ami anno megfelelt, az vajon meg fog felelni a kis gyermekes anyának is? Hiszen amíg fiatalok vagyunk és győzzük akár a túlórát vagy éppen a lelki megterhelést, az már nem biztos, hogy az anyaként is megy; gondolatban máshol járhat, aggódhat betegség miatt, kialvatlan lehet egy nehéz éjszaka után. Vajon szükség van-e át-és továbbképzésre, kell-e majd más munkahelyet keresni, akár más szakmát tanulni? Érdemes előre gondolkodni, megtervezni a későbbi időket is, hogy ne érje váratlanul és felkészületlenül a visszatérés ideje, hiszen a gyermekkel töltött idő nagyon gyorsan elszalad.
Amennyiben a korábbi munkahelyre megy az anya vissza dolgozni, akkor is bőven találunk feszültségre, félelemre adó okot. Egyrészről ott lesznek a kollégák, akiknek viszonyulása megváltozhat, sőt a cégen/szervezeten belüli viszonyok is más színben tűnhetnek fel. A gyakorlatban azt látni, hogy több esetben megterhelő az anyának a visszailleszkedés, mert x vagy y már nem úgy viselkedik vele, ahogy korábban, sőt, az a munkakör a társadalmi változások hatására módosulhat. Koncentrált figyelemmel és szakmai hozzáértéssel kell végezni olyan munkát, ami régebben ment, amit tudott vállalni, ami a kisujjában volt az anyának, ám az idő alaposan megtréfálhatja őt. Mert változtathat embereket, tényeket, jogszabályokat, főnököt.
A másik nagy kérdéskör a gyermekre vonatkozik, a vele kapcsolatos történésekre. Vajon mennyit lesz beteg a gyermek? Vajon reggel időben fel tudja az anya kelteni, és elkészülnek, el tudnak indulni – veszekedés nélkül, mindenki a maga helyére? Most óriási erővel bír a (jó esetben kezdetektől vallott és betartott) következetes nevelési elv, mely tartalmazza például az időbeni lefektetést, illetve a gyermeknek az életkorának megfelelő tevékenységek (cipő felvétele, önálló öltözés stb.) elvégzését. Fontos kérdés és feladat lesz az is, hogy van-e segítség (kit lehet ugrasztani betegség, túlóra esetén); partner-e a férj, van-e mozgósítható nagymama, szomszéd, rokon vagy éppen bébiszitter?
Az anya sokszor profikat is megszégyenítő módon szervez, diktál, intézkedik – nagy segítség lehet neki a jó öreg naptár, melybe idő- és feladatbeosztást készíthet („A”, „B” és „C” variációkkal). Sőt, arra is érdemes akár fokozatos be- és hozzászoktatásokkal felkészülni, hogy bírja majd a gyermek a bölcsit/óvodát, az anya távollétét, akinek éppen elég lelkiismeretfurdalást és bűntudatot okozhat az elválás.
Új munkahely esetén legfontosabb egyrészről tájékozódni a munkaerőpiac világáról; vajon időtálló-e az anya tudása, van-e szükség újabb tanulmányokra, milyen változások történtek stb., másrészről pedig álláskeresési technikák elsajátításával, újabb megmérettetésekkel (önéletrajz készítésétől egészen az interjún át) be kell illeszkedni egy ismeretlen helyre. Jó esetben előrelátó az anya, és még a gyes/gyed alatt (vagy akár már korábban) új szakmát tanul, konferencián vesz részt (segítséggel még kisbaba mellett is megoldható) stb., hogy ne akkor kelljen kapkodnia, amikor a visszatérés már a küszöbön áll. (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy sok esetben bizony megijed a helyzettől, nem kér segítséget, és újabb babát vállal azért, hogy ezt az időt kitolja)
A munka világába visszatérni nem könnyű feladat. Mert minden változik. Vajon tisztában van az anya helyzetével, értékével és lehetőségeivel? Ezért érdemes lelkileg is ráhangolódni a visszatérésre; vajon hol tart most szakmailag, melyik munkát tudja vállalni, mit és hogyan kell átszervezni, s vajon hogyan tudja nőként visszanyerni az erejét, a magabiztosságát, a hitét. Mert egy anya a gyermek mellett nem szűnik meg önmaga lenni, és nem kell feladnia szakmai vágyait, sem az eddig kialakított én-idejét (kozmetikus, fodrász, sport stb.), hiszen ez is Ő. A NŐ, aki gyermeket vállalt.
Kételkedve fogadja mindezt most Ön, kedves olvasó? Pedig higgye el, bármi megtörténhet. A kérdés az, hogy Ön akarja-e, hogy így legyen? Engedjen meg egy példát most nekem! Lassan négy hónapja egy kis gyermekes anyuka ül rendszerint azon a bizonyos kanapémon (amíg a gyermek alszik, és vigyáz rá a nagymama), és építjük fel közösen életét, a jövőjét – miközben a gyermek egy év múlva (!) megy csak óvodába. Anyuka már nem akar a régi munkahelyére visszamenni, ezért szakmát vált, képzi magát, kialakítja új munkahelyét, felkészül lelkileg is a változó körülményekhez, erősödik stb.- szakmailag is, nőként is.
Tudja, hogy milyen jó érzés ezt látni és örülni a NŐ örömének, segíteni őt a karrierterve kidolgozásában, céljai elérésében? Megsúgom: nagyon jó. Én büszke vagyok rá, és arra is, hogy engem választott segítségnek. Tegye meg Ön is!
Szerző: Somogyi Erika HR tanácsadó, grafológus szaktanácsadó
Fontos információk:
1. Jelen blogbejegyzés nem nélkülözi a szakirodalom alapos ismeretét.
2. A blogban megjelenő tartalmak és bejegyzések szerzői jogvédelem alatt állnak, azok Somogyi Erika tulajdonát képezik. Felhasználásuk engedélyköteles.
2017-08-16 | Blog

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.