Miért hasznos az önismeret? - Somogyi Erika

Miért hasznos az önismeret?


Az önismeret kérdésköre napjainkban egyre nagyobb teret hódít, hiszen megnőtt az igény arra a tanulási folyamatra, melyet én csak lélekmunkának hívok s mely egyre több embert indít el az önmegismerés útján. Ám sokan vannak még, akik az önismeret szó hallatán azzal jönnek, hogy „hát, ki ismerné jobban magát, ha én nem”? Valóban? Akkor miért vannak napi szinten is megingások, hangulati labilitás? Vajon miért vannak konfliktusai – munkahelyen és magánéletben egyaránt? Vajon miért nem tiszteli őt a gyermeke és zárkózik be előtte? És miért másokat, illetve a körülményeket hibáztatja élete alakulásáért? Miért nincs nyugalom a lelkében, és hagy békén másokat? Miért ragaszkodik annyira dolgokhoz, gondolatokhoz? Miért zárkózik el a boldogság elől, és marad egy olyan helyzetben, melyet rég ott kellett volna hagyni? 
Pálffy Katalin megfogalmazásában az önismeret az egyén „áttekintése saját személyisége összetevőiről, határairól és lehetőségeiről, betekintése saját viselkedésének a rugóiba, hátterébe, motívumrendszerébe, képessége arra, hogy helyesen megítélje saját szerepét, hatását az emberi kapcsolatokban”. Különböző szinteken valósul meg mindez: a felszínes szinten tudjuk, hogy mi érdekel bennünket, milyen tudást birtoklunk stb., a mélyebb szinten a korábbi élményeink és azok hatásai jelentkeznek, valamint az, hogy a valódi vágyainknak megfelelően viselkedünk-e, míg a társas szinten az önmagunk és a mások által kialakított képpel találkozhatunk.
Az önismeretet kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki keresi a hőn áhított sütemény receptjét, minden követ meg is mozgat, hogy megtalálja, miközben elfelejtkezik arról, hogy a konyhapolcon a szakácskönyv első receptje az; nála van. Mindez persze azt jelenti, hogy egy-egy negatív történés esetén az életünkben kapkodunk fűhöz és fához, vajákosokhoz és sarlatánokhoz, bízunk a motivációs szövegekben, kapaszkodót keresünk bármiben (pozitív pszichológiában és a spiritualitásban mindenképp), miközben nem szakítunk arra időt, hogy magunkban keressük meg a választ, magunktól kérdezzük meg azt, hogy az vajon miért történhetett meg. Miért alakultak úgy a dolgok, ahogy? Mi az én felelősségem a helyzetben? Vajon megtettem mindent vagy nem szóltam egy szót sem? Vajon a párkapcsolatom ingadozása csak a másik fél hibája vagy én rontottam el benne valamit?

Nézzünk egy példát! Van egy harmincas hölgy, aki egy baráti összejövetelen megdöbbenve tapasztalja, hogy párját megkörnyékezi egy másik hölgy; félrehúzza a társaságtól, gyakran hozzáér, megérinti, kihívóan viselkedik vele. A mi hölgyünkben féltékenység támad és szitokszavakat használ mindkét félre (magában), és belül fortyog, feszültté válik. A jól ismert reakció az, hogy odamegy, és elhívja a párját, vagy jelenetet rendez, sőt, mindezt otthon is folytatja. Azonban a történet alakulhat másképp is, hiszen a hölgy felismerheti(!) a valódi érzést magában, azt, hogy adott pillanatban azzal küzd, hogy ő nem kell. Mindennek az alacsony önértékelés az oka (korábbi negatív és feldolgozatlan tapasztalatok miatt), melyet fejlesztve más módon fejeződik be az összejövetel. Hiszen a hölgy megtanulja, hogy önmaga érzéseire kell figyelni, és teljesen függetlenítenie magát a helyzettől. Így már lehetősége nyílik arra, hogy szinte kívülállóként tekintsen a történetre és objektívebben, jól reagáljon. Van ideje átgondolni, hogy vajon ezt a férfit képzelte-e el párjának, miért csöppen bele újra ezekbe a helyzetekbe, illetve hogyan változtasson ezen.

Az önismerettel rendelkező ember tudja, hogy milyen célja, értékei és tulajdonságai vannak, azoknak mi a valódi oka, tisztában van saját korlátaival és hiányosságaival. Tudja azt is, hogy milyen rejtett érzései és tapasztalatai vannak, és azok miként befolyásolják életét, illetve hogyan tudja azokat kontrollálni és felhasználni mindennapjaiban. Érzéseit adott helyzetben felismeri és kimondja, felelősséget vállal magáért. Tévedés ne essék! Az önismeret szinte az egész életet átható tanulás, és nem zárja ki a  félelmek és feszültségek megjelenését – ám mindezt időben érzékeli az illető, ő is fél(het), csak helyén tudja kezelni azt. Ezért kevesebb a hiszti és a feszültség, tudja, hogy adott munkára és pozícióra alkalmas-e, észleli a valóságot, illetve tudja, hogy majd adott helyzetben miként fog viselkedni. Kiszámítható és őszinte – elsősorban magával.
Így történhet az meg, hogy vezetőként tiszteli a beosztottjait, maga is példát mutat, a kapcsolataiban nem a külsőségekre és az érdekre helyezi a hangsúlyt, hanem a belső értékekre, képes a fejlődésre és a megújulásra, a vele és a körülötte élőkre inspirálóan hat. Az újfajta érzés-és gondolkodásmód egy hatékonyabb és boldogabb életet eredményez.
Az önismereti munka olykor fájdalmas és rögös, hiszen azoknak a régi beidegződéseknek mondunk búcsút, amelyek eddig mankóként szolgáltak és szokásokat, elvárásoknak való megfelelést alakítottak ki bennünk. A be-és felismerés nehéz, mert a hibás lépésekért, tettekért már nem lehet mást okolni, mint saját magunkat. Hogy elhibáztuk, hogy nem tettük meg, hogy nem mondtuk ki. Beszélni az érzésekről (érzelmi intelligencia!), a soha meg nem fogalmazottakról, elfogadni, elengedni és megbocsátani – mind önismereti munka eredménye.
18 éve tartok önismereti tréningeket – fiataloknak és időseknek egyaránt, segítem az önmegvalósítást egyéni és szervezeti szinten. Mert vallom, hogy önismeretre szükség van; pályaválasztáskor azért, hogy tudjuk, milyen értékek, készségek és képességei vannak a fiatalnak, munkavállalásnál, hogy tudja a jelentkező, hogy mire képes, negatív helyzetekben és konfliktusoknál a helyzet megoldására és a tovább lépés elősegítésére.
Van megoldás. Önnek mikor segíthetek?
Szerző: Somogyi Erika HR tanácsadó

Fontos információk:
1. Jelen blogbejegyzés nem nélkülözi a szakirodalom alapos ismeretét.
2. A blogban megjelenő tartalmak és bejegyzések szerzői jogvédelem alatt állnak, azok Somogyi Erika tulajdonát képezik. Felhasználásuk engedélyköteles.
Felhasznált irodalom:
Keményné Dr. Pálffy Katalin (1990.): Bevezetés a pszichológiába (Nemzeti Tankönyvkiadó, 2003.)
2018-04-01 | Blog

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.