Képzés

Képzés


Képzés

A rendszerváltástól számítjuk a tréning, mint fogalom és módszer megjelenését, hiszen a munkaerőpiaci feltételek és a társadalmi változások magukkal hozták nem csak igényét, hanem megvalósulásának szükségességét is. A tréning kifejezést elsősorban cégek, szervezetek vezetői és dolgozói “edzésére és tanítására” használták, és használják mind a mai napig. A tréning jelentősége abban áll, hogy készséget, képességet fejleszt, bizonyos kompetenciák és jártasságok megszerzését jelenti, célorientált és intenzív jellegű.

Én az ezredfordulón kezdtem el dolgozni a továbbképzésekkel foglalkozó Innovatív Műhelynek, ahol kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk az anyagok minőségére, azok folyamatos fejlesztésére, a gyakorlatorientáltságra, a korrekt és hatékony munkavégzésre. A módszertani képzések mellett megjelentek a személyiségfejlesztésre irányulók is, melyek írásából és megtartásából jócskán kivettem a részem – ezidáig legalább 700 tréninget vezettem. 2015 szeptemberétől már saját tréningeket is írok – vállalkozásom és szervezetek számára.

Közel húsz éves tapasztalattal és mesterfokú szakmai tudással rendelkezem, így tudom, hogy képzőként mit kell tennem, hogy az a tréning hatékony legyen, elérje célját, és a mindennapokban is használható ismeretekhez, módszerekhez, technikákhoz juttassam a résztvevőket. Nem tréneri módszertant tanultam, és nincsenek az eszköztáramban olyan játékok, amelyek ma divatosak, ám mögöttes, valódi szakmai tudást nem feltételeznek.

Azokat a képzéseket részesítem előnybe, amelyek a munkavégzésre való alkalmasság fejlesztését célozzák meg, amelyek valódi változást idézhetnek elő egy szervezet életében a kiválasztástól kezdve, sőt, ez a kutatási témám is, illetve ez jelenti tanácsadói munkám alapját. A munkavégzésre való alkalmasság azt jelenti, hogy szociálisan kompetenssé válik az egyén; könnyedén elsajátítja a foglalkozási szerephez szükséges viselkedésformát, önmagához és a munka világához való viszonya kiegyensúlyozott, be tud illeszkedni a munkahelyen, képes együttműködni, alkalmazkodni stb. Hiszem és vallom, hogy alapvető hiba például az, hogy nem tud kommunikálni az egyén, az érzésein uralkodni, alkalmazkodni, információt megtartani, a munkaidőt kitölteni, döntéseket hozni. Ezért kell ezeket fejleszteni feladatokkal, gyakorlatokkal, amelyekhez én írom a tréning anyagot is.

Kérjen egyéni ajánlatot elérhetőségeim bármelyikén!


Minőségi életre vágysz?

Akkor gyere, és csatlakozz a quality lifE ROad programhoz!

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.