Képzés

Képzés


Képzés

A rendszerváltástól számítjuk a tréning, mint fogalom és módszer megjelenését, hiszen a munkaerőpiaci feltételek és a társadalmi változások magukkal hozták nem csak igényét, hanem megvalósulásának szükségességét is. A tréning kifejezést elsősorban cégek, szervezetek vezetői és dolgozói “edzésére és tanítására” használták, és használják mind a mai napig. A tréning jelentősége abban áll, hogy készséget, képességet fejleszt, bizonyos kompetenciák és jártasságok megszerzését jelenti, célorientált és intenzív jellegű.

Én az ezredfordulón kezdtem el dolgozni a továbbképzésekkel foglalkozó Innovatív Műhelynek, ahol kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk az anyagok minőségére, azok folyamatos fejlesztésére, a gyakorlatorientáltságra, a korrekt és hatékony munkavégzésre. A módszertani képzések mellett megjelentek a személyiségfejlesztésre irányulók is, melyek írásából és megtartásából jócskán kivettem a részem – ezidáig legalább 700 tréninget vezettem. 2015 szeptemberétől már saját tréningeket is írok – vállalkozásom és szervezetek számára.

Közel húsz éves tapasztalattal és mesterfokú szakmai tudással rendelkezem, így tudom, hogy képzőként mit kell tennem, hogy az a tréning hatékony legyen, elérje célját, és a mindennapokban is használható ismeretekhez, módszerekhez, technikákhoz juttassam a résztvevőket.

Főként azokat a képzéseket részesítem előnybe, amelyek a munkavégzésre való alkalmasság fejlesztését célozzák meg (ez a kutatási témám is), mint például a kommunikáció, konfliktuskezelés, problémamegoldás, döntési készség, stresszkezelés, együttműködés, érzelmi intelligencia.

Kérjen egyéni ajánlatot elérhetőségeim bármelyikén!


Nem akar lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.