Grafológia - Somogyi Erika

Grafológia


Grafológia

A grafológia humán tudomány, mely a kézírás vizsgálat módszerén keresztül tárja fel az egyén jellemzőit, adottságait, képességeit (Michon, 1871.). Tárgya maga a kézírás.

A grafológiai vizsgálathoz ÍRÁSMINTA szükséges, melynek elkészítési feltételei a következők:

Nyugodt környezetben, kipihent állapotban lehet írni egy nem pacázó tollal (a legjobb a pax) az üres A/4es lapra.
Írjunk levelet! Legyen megszólítás, legalább tíz szövegsor és teljes névaláírás. Ügyeljünk arra, hogy az író embert ne zavarjuk meg! Nem diktálunk, nem másolunk. Ír(unk), ameddig tud(unk), arról, amit gondol(unk), s úgy, ahogy akar(unk).
Amint ezzel készen vagyunk, fordítsuk meg a lapot! A hátoldalára kerüljenek fel a következő adatok: születési dátum, elérhetőség, kezesség (jobb vagy bal kezes), iskolai végzettség, jelenlegi munkakör, van-e ismert betegség, volt-e korábban valamilyen sérülés, visel-e szemüveget, szed-e gyógyszert.
Kerüljön fel az is, hogy “írásom grafológiai vizsgálatába beleegyezem” – s aláírni. Amennyiben kiskorúról van szó, úgy a gondviselő/szülő aláírására van szükség, illetve a kiskorú tudjon arról, miért és mi célból készül a grafológiai vizsgálat.

Az írásminta alapján kétféle szakvélemény kérhető:

Gyors elemzés: a főbb személyiségjegyeket kiemelve elemzem az író személyt, és 4-5 oldalas tömör szakvéleményt készítek, valamint egyéni életpálya kialakítására vonatkozóan tanácsot adok. Leggyakrabban pályaorientációs vizsgálatnál ajánlom és használom.
Grafológiai szakvélemény: 5-10 oldalas szakvélemény, melyben a személyiséget vizsgálom 6 fő terület szempontjából, és készítek analízist, illetve egyéni tanácsadást. Mindez kiegészíthető – igény szerint – például karriertervvel, életvezetési tanácsadással stb. Ajánlom mindazoknak, akik keresik feszültségük okát, válaszokat és megoldásokat szeretnének, valamint lehetőséget egy boldogabb, sikeresebb élethez.

A grafológia használható:

  • Pályaorientációs tanácsadásnál
  • Pályamódosításnál karrier-tanácsadásnál
  • Munkaerő-kiválasztásnál és csoportalakításnál
  • Önértékelési problémák felderítésére és megoldási javaslattételre
  • Párválasztásnál (összeillőségi vizsgálat) és házassági problémák felderítésére, az összhang elősegítésére (Fontos tudni: nem jósolok! Csak azt tudom megmondani, hogy melyek azok az ütközőpontok, melyekre figyelni kell!)

Díjazás:

Teljes személyiségkép készítése: 29000,- Ft/fő

Rövid jellemrajz (gyors elemzés) készítése: 12000,- Ft/fő


Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.