Szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztés


Szervezetfejlesztés

A cégek életében egyre nagyobb szerepet kap a “tanuló szervezet” fogalma, mely többek között azt is jelenti, hogy a benne résztvevők képesek a megújulásra, a fejlődés érdekében tanulni, lépéseket tenni a jövő érdekében.

Az emberi erőforrás fejlesztése egyrészről az egyén tanulása, hogy képessé váljon a saját viselkedésének megváltoztatására, másrészről pedig a szervezet fejlesztése, mely érinti az egész vállalatot, és a stratégiai célokat figyelembe véve képessé válik megújulni, változni, fejlődni. Ezt a két fejlődést összehangoltan és szakemberek, tanácsadók segítségével érdemes véghez vinni, hiszen folyamatról van szó, mely összefüggésbe hozható az életpálya, a karriertervezés fogalmával is – mindkét szinten.

Szervezetfejlesztéskor beszélhetünk kompetenciafejlesztésről (vezetői készségek fejlesztése, konfliktuskezelés stb.), tanácsadásról, támogatásról, képzésekről – attól függően, hogy a szervezet életében mire és kire terjed ki a fejlesztés igénye, mi okoz jelenleg nehézséget, mi a stratégiai cél, milyen a szervezet jövőképe.

Az emberi erőforrás tanácsadó képes – kiválasztáson, munkakörelemzésen stb. túl – a problémát defíniálni, annak okát feltárni, lehetőségek után kutatni, képzési terveket készíteni, végrehajtani, illetve magát a folyamatot kontrollálni és visszajelzést adni. A cél minden esetben az, hogy hatékonyabban használja fel egy vállalat az emberi erőforrást, illetve egyéni szinten nagyobb legyen az elégedettség.

Szervezetfejlesztés alatt beszélek:

  • teljes körű HR tanácsadásról,
  • készségek, képességek fejlesztéséről,
  • monitoringról,
  • szervezeti kultúra kialakításáról,
  • mentorálásról.

Kérjen egyéni ajánlatot elérhetőségeim bármelyikén!


Minőségi életre vágysz?

Akkor gyere, és csatlakozz a quality lifE ROad programhoz!

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.