Referencia - Somogyi Erika

Referencia


2001 és 2022 között az Innovatív Műhely egyik képzője voltam. Közel 600 továbbképzést, tréninget és előadást tartottam ezidáig, több mint 3000 pedagógus képzéséért voltam felelős, valamint vettem részt tanfolyamíróként is a tananyagok fejlesztésében (kommunikáció, konfliktuskezelés, agressziókezelés, kiégés, önismeret, grafológia témakörében).

2001 és 2012 közötti időszakban dolgoztam még többek között Családsegítő Szolgálatnál életvezetési, gyermek- és ifjúságvédelmi szaktanácsadóként, tartottam tanórán kívüli képességfejlesztő tréningeket iskoláskorú gyermekeknek, voltam óraadó tanár, valamint konzulens főiskolán, és fejlesztési tanácsadó különböző szervezeteknél. 2012 és 2014 között TÁMOP-os pályázatokban vettem részt, mint tréner, szakértő és tanácsadó. Ez idő alatt több mint 200 gyermek készség-és képességfejlesztésén dolgoztam, és közel 1000 gyermek pályaorientációs döntéséért voltam felelős.

2013 óta a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában többször dolgoztam; előadóként és tanácsadóként, pályaorientációs szakértőként rendszeresen. A nyomtatott sajtóban megjelent írások mellett az alábbi videókat javaslom megtekintésre: a 2013. június 7-ei sulinapon tartott előadásomról (8.perctől) készült felvétel ITT tekinthető meg, a 2018. május 24-ei (8 perc 29 másodperctől) pedig az alábbi linken. Legutóbb 2022 márciusában tartottam előadást nagy sikerrel önbizalom témakörében.

2012 és 2020 között a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett pályaválasztási kiállításokon segítem tanácsadóként az útkeresőket; Pápán és Veszprémben egyaránt. Közel 800 gyermekkel találkoztam és dolgoztam együtt ezeken a napokon, a pályaválasztási döntésükért voltam felelős.

2015 őszétől vendégelőadóként dolgozhattam a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, és tanítottam például HR szakos hallgatókat, pedagógus szakvizsgára készülőket, sőt, a Kari TDMK napon már nem felkészülőként és versenyzőként, hanem meghívott előadóként tarthattam előadást. 2018-ban  a XXII. Apáczai Napok Tudományos Konferenciáján EQ témakörében előadóként vehettem részt, 2019-ben a munkavégzésre való alkalmasságról, mint kutatási területemről tartottam előadást.

Foglalkozom többek között álláskeresési-, életvezetési és karrier-tanácsadással, szervezetfejlesztéssel, dolgozom egyénekkel és szervezeteknek, teljes körű HR tanácsadást végzek. A képzés és a fejlesztés a fő profilom. Ötletgazdája, szervezője és trénere vagyok saját előadásaimnak, tréningjeimnek, táboroknak.

Tanultam szociálpedagógiát, pszichológiát, grafológiát, írásszakértést, emberi erőforrás tanácsadást – 15 végzettségem van; az érettségitől kezdve a felsőfokú tanfolyamon keresztül, a főiskolai és egyetemi diplomákon át. Számomra a legfontosabb diploma megszerzésére 2016. június 7-én került sor: kiváló eredménnyel és elnöki dicsérettel mesterszakos emberi erőforrás tanácsadó lettem.

2017 tavaszáig 4000 ember képzését vezettem, 3500 fiatal pályaorientációs tanácsadásáért voltam felelős, 1000 előadást és 700 tréninget tartottam.

2017 tavaszától a sümegi Ramis szülők szervezetének a meghívására több alkalommal tartottam előadásokat. Az összefoglaló videók egyike ITT tekinthető meg, míg a másik (20.perc 55 másodperctől) ITT tekinthető meg.

2018 áprilisában a sümegi Ramasetter Vince Általános Iskola pedagógusainak  meghívására tartottam előadást arról, hogyan állítható vissza a pedagógusok életereje. A sümegi televízió jóvoltából az összefoglaló videó (20 perc 15 másodperctől) ITT megtekinthető

2018 májusában megrendezésre került az első önálló estem, melynek témája a MOST – előadás az álmaidért volt.

A Sümegi Városi Televízió jóvoltából, 2018 novemberében készült videó a pályaválasztásról ITT tekinthető meg.

2019. január 15-én álltam először színpadra nagy közönség elé a Szimbiózis előadásommal, melynek megvalósításához Takáts Tamás kiváló énekest, zenészt kértem fel partnerként. A Pápa Városi Televízió jóvoltából az alábbi felvétel készült rólunk (26 perc 27 másodperctől): ITT tekinthető meg, valamint az infopapa.hu hírportálon Szalóky Zsolt velünk készített interjúja ITT olvasható.

2019 márciusában jubiláltunk, hiszen a GrafoTea rendezvénysorozatom 3 éves lett. Ennek méltó megünnepléséhez vendéget is hívtam, Faragó Beatrix profi box világbajnokkal beszélgettünk az előítéletekről. A Pápa Városi Televízió jóvoltából az alábbi felvétel készült rólunk (38 perc 33 másodperctől): ITT tekinthető meg, valamint az infopapa.hu hírportálon Szalóky Zsolt velünk készített interjúja ITT olvasható, és a Veszprém megyei Naplóban írt Borsos Renáta rólunk, mely ITT olvasható.

2019. április 11-én a sikerről beszélgettünk Pápán vendégeimmel: Faragó Beatrix, Klausz Kristóf és Németh Máté. A Pápa Városi Televízió jóvoltából az alábbi felvétel készült rólunk (55 perc 21 másodperctől): ITT tekinthető meg, valamint a saját kis videónk ITT elérhető.

2019. május 6-án jelent meg a Veszprém megyei Naplóban Borsos Renáta és Laskovics Márió újságírók írása két GrafoTeáról is, mely ITT olvasható.

2019 júliusában ismét megjelent a Veszprém megyei Naplóban a tapolcai GrafoTeáról egy, Borsos Renáta újságíró által írt cikk, mely ITT olvasható.

2019 szeptemberében a tapolcai GrafoTea előadásáról, azaz az érzelmi leválás témaköréről írt cikket Borsos Renáta újságíró, amely a Veszprém megyei Naplóban megjelent. ITT olvasható.

2020 januárjában a hiteles szülőkép kialakításáról volt előadás Pápán, amelyről Laskovics Márió újságíró írt cikket a Veszprém megyei Naplóban.  ITT olvasható.

2020 februárjában pápai GrafoTeán a kommunikációról volt szó, hozzá kapcsolódó gyakorlatokat is végeztünk. Laskovics Márió kiváló újságíró is velünk tartott, és tapasztalatait, gondolataimat megírta, és cikk formájában közzé is tette a Veszprém megyei Naplóban. A cikk ITT olvasható.

2021 októberében a pályaorientációs előadásomról írt a Veszprém megyei Naplóban a kiváló újságíró, Laskovics Márió. A cikk ITT olvasható.

2022 márciusában a GrafoTea rendezvénysorozatom, amely közel 100 előadást foglalt magában és a megye különböző városaiban került megrendezésre, a 6 éves születésnapi fordulóján véget ért.

2022 első félévétől önismeretet oktatok a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszékén, Coaching személet a vezetésben szakirányú továbbképzési szakon.

2022. december 28-án ünnepeltem meg azt, hogy 22 éve vagyok képző. Tréningeket írok és tartok meg.

2023 novemberében a Tapolca Városi Televízióban stúdióbeszélgetés során beszélgettünk a pályaorientációról, mely IDE kattintva tekinthető meg.

Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.