Képzés - Somogyi Erika

Képzés


Képzés

A rendszerváltástól számítjuk a tréning, mint fogalom és módszer megjelenését, hiszen a munkaerőpiaci feltételek és a társadalmi változások magukkal hozták nem csak igényét, hanem megvalósulásának szükségességét is. A tréning kifejezést elsősorban cégek, szervezetek vezetői és dolgozói „edzésére és tanítására” használták, és használják mind a mai napig. A tréning jelentősége abban áll, hogy készséget, képességet fejleszt, bizonyos kompetenciák és jártasságok megszerzését jelenti, célorientált és intenzív jellegű.

Én az ezredfordulón kezdtem el dolgozni a továbbképzésekkel foglalkozó Innovatív Műhelynek, ahol kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk az anyagok minőségére, azok folyamatos fejlesztésére, a gyakorlatorientáltságra, a korrekt és hatékony munkavégzésre. A módszertani képzések mellett megjelentek a személyiségfejlesztésre irányulók is, melyek írásából és megtartásából jócskán kivettem a részem – ezidáig legalább 700 tréninget vezettem. 2015 szeptemberétől már saját tréningeket is írok – vállalkozásom és szervezetek számára.

Közel húsz éves tapasztalattal és mesterfokú szakmai tudással rendelkezem, így tudom, hogy képzőként mit kell tennem, hogy az a tréning hatékony legyen, elérje célját, és a mindennapokban is használható ismeretekhez, módszerekhez, technikákhoz juttassam a résztvevőket. Azokat a képzéseket részesítem előnybe, amelyek a munkavégzésre való alkalmasság fejlesztését célozzák meg, amelyek valódi változást idézhetnek elő egy szervezet életében a kiválasztástól kezdve, sőt, ez a kutatási témám is, illetve ez jelenti tanácsadói munkám alapját.

A munkavégzésre való alkalmasság azt jelenti, hogy szociálisan kompetenssé válik az egyén; könnyedén elsajátítja a foglalkozási szerephez szükséges viselkedésformát, önmagához és a munka világához való viszonya kiegyensúlyozott, be tud illeszkedni a munkahelyen, képes együttműködni, alkalmazkodni stb. Hiszem és vallom, hogy alapvető hiba például az, hogy nem tud kommunikálni az egyén, az érzésein uralkodni, alkalmazkodni, információt megtartani, csapatban dolgozni, döntéseket hozni. Ezért kell ezeket fejleszteni feladatokkal, gyakorlatokkal, amelyekhez én írom a tréning anyagot is.

Kérjen egyéni ajánlatot elérhetőségeim bármelyikén!


Nem akarsz lemaradni az aktuális tréningekről, információkról?
Iratkozz fel hírlevelemre!

Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.